سویق چیست و خواص انواع سویق

سویق همان قاووت می باشد، مثل آرد نخودچی و قوتو کرمانی. ولی در طب اسلامی سویق عبارت از؛ تفت داده آرد برخی حبوبات، بدین صورت که مثلا آرد گندم را تفت می دهند و سبوس گندم را نیز جداگانه تفت می دهند، بعد از الک کردن آنها را با هم مخلوط می کنند. 

خواص سویق

سویق گوشت می رویاند و استخوان را محکم می کند.

به کودکانتان در خردسالی سویق بدهید، چرا که گوشترا می رویاند و استخوان را محکم می سازد.

حتی برای مولود تازه سفارش نمودند.

مفید برای خانم باردار.

بهترین جایگزین فولیک اسید و قرص آهن

درون تب دار را از سویق پر کنید، ۳ بار شسته شود و آنگاه به او بدهید.

سویق، صفرا را از تن، و بلغم را از معده، کاملا جدا می کند و هفتاد گونه بلا را دور می کند.

۱- سویق چاق کننده ست و استخوان ساز ،

۲-خانم باردار مصرف کند فرزندش معلول بدنیا نمی آید .

۳-سویق جو یکی از درمانهای دیابت است.

۴ – سویق با شکر برای کودکان مفید است و برای مردان مضر است.

۵ -مقداری روغن زیتون روی سویق ریخته شود و مصرف شود افزایش جماع ، نازک کردن وزیباکردن پوست صورت (روغن فقط اضافه شود تفت داده نشود)

۶ -با خرما ، شیر ،عسل هم میشود استفاده کرد.

۷- هضم کننده کله پاچه درصورتی که بعد از خوردن کله پاچه مقداری سویق خورده شود.

۸- سویق شسته شده برای تقویت ساق پا مفیداست و لازم (مناسب کسانی که نمیتوانند راه بروند ،فوتبالیستها ، شکستگی استخوان ، پوکی استخوان و…)

۹- سویق، وقتی ۷ بار شسته شود، و ظرف به ظرف شود؛ تب را می برد و دو ساق و قدم ها را نیرومند می کند.

 

طرز تهیه سویق

تفت دادن آرد حدود ۲ساعت یا بیشتر طول میکشد ولی سبوس کمتر از نیم ساعت تفت داده میشود لذا باید جدا تفت داده شود.در صورت تف دادن همزمان آرد گندم و سبوس، سبوس میسوزد. سبوس حاوی اقسام ویتامین دی میباشد که در سویق مقدار آن باید حداقل ۵۰ درصد باشد. (سبوس بدون تف دادن جذب نمیشود – عدم استفاده از سبوس باعث بیماری که منجر به مرگ میشود) – متاسفانه اکثر نان مصرفیس امروزه بدون سبوس و مشکل دار است و سویق می تواند تا حدودی این خسارات را جبران کند. هر چند از اصلاح نان نباید غافل شد

آرد گندم و یا جو و … را بدون روغن با حرارت غیر مستقیم تفت داده سبوس گندم یا جو … را مثل همان تفت داده باهم مخلوط ومصرف کنید. آرد و سبوس باید بسیار آسیاب شوند به اندازه مساوی از هرکدام تفت داده شود مثلا از هرکدام نیم کیلو پس از آسیاب شدن.

سویق آماده شده و آماده مصرف است.

 

 

 

ارسال دیدگاه